onze totaaloplossingen: bouwen met lichtgewicht staalframeconstructie

In Nederland staat al enkele jaren een grootschalige renovatie van de bestaande woningvoorraad op de agenda om zo het hoge energiegebruik van deze woningen terug te dringen. In korte tijd werden diverse technieken ontwikkeld om woningen energiezuinig of zelfs energieneutraal te maken. Deze technieken focusten zich vooral op grondgebonden woningbouw en portiekflats tot maximaal vier verdiepingen. Hierdoor bleef er voor de verduurzaming van de oudere wat hogere portiek- en galerijwoningen een behoorlijke uitdaging bestaan. Renolution ontwikkelde daarom een unieke, gepatenteerde methode om hoogbouw snel en kostenefficiënt te renoveren en bouwkundig klaar te maken voor energieneutraliteit en Nul Op de Meter. De bouwmethode is niet alleen geschikt voor renovatie van hoogbouw, maar ook voor renovatie van grondgebonden woningen, nieuwbouw en aardbevingsbestendig bouwen en renoveren. Lees op deze pagina meer over onze drie totaaloplossingen.

snelle realisatie in duurzame nieuwbouw en renovatie

renovatie
grootschalig renoveren met lichtgewicht staalframeconstructie

Renolution renoveert eenvoudig, snel en kostenefficiënt en maakt de woningen tegelijkertijd bouwkundig klaar voor energieneutraliteit en Nul Op de Meter. Dankzij de geïsoleerde lichtgewicht staalframeconstructie is Renolution bij uitstek geschikt voor de grootschalige renovatie van portiek- en galerijwoningen. Hierdoor is het ook mogelijk om appartementen te renoveren die zich boven de vierde verdieping bevinden.

LEES MEER OVER RENOVEREN MET RENOLUTION >

nieuwbouw
nieuwbouw projecten met Renolution

Naast renovatie en aardbevingsveilig verduurzamen, is Renolution ook zeer geschikt voor prefab nieuwbouw projecten. De zeer lichte stalen constructie, waarop de dak- en gevelelementen komen, zijn in de fabriek al voorzien van passende kozijnen en beglazing. Door deze geconditioneerde omstandigheden is kwaliteit gegarandeerd en worden faalkosten voorkomen. Prefab bouwen verkort de bouwtijd aanzienlijk dankzij de snelle eenvoudige montage.

LEES MEER OVER NIEUWBOUW MET RENOLUTION >

aardbevingsveilig
lichtgewicht staalframebouw als aardbevingsveilige oplossing

In Groningen is door de aardbevingsproblematiek serieuze schade aan woningen ontstaan. Bestaande woningen hebben scheuren opgelopen op en sommige woningen zijn dermate beschadigd dat nieuwbouw de enige oplossing is. Ook hiervoor heeft de Renolution-methode een passende aardbevingsveilige oplossing bedacht. De prefab geïsoleerde staalframeconstructie compleet met gevel en dak is uiterst licht van gewicht wat de krachten in het constructieve systeem vermindert. Hierdoor is het systeem eenvoudiger aardbevingsveilig te maken dan overige bouwmethoden zoals bijvoorbeeld beton- of metselwerkbouw. Op diverse plaatsen in de provincie Groningen zijn corporatiewoningen inmiddels bouwkundig versterkt en verduurzaamd met de Renolution lichtgewicht staalframeconstructie.

LEES MEER OVER AARDBEVINGSVEILIGHEID MET RENOLUTION >