Renolution ontving tijdens Building Holland het concept Keurmerk voor NOM (NOM-keur) samen met 12 andere bouwpartijen uit handen van De Stroomversnelling. 

De producten van de bouwpartijen werden langs een 0.1-versie van de maatlat gehouden met een positieve uitkomst. Dit betreft een Keur van het ontwerp. Het Keur voor realisatie en het onderhoud, de andere twee aspecten die deel uitmaken van het NOM-Keur, volgen later dit jaar.

Keurmerk voor NOM is cruciaal voor standaardisatie van kwaliteit
Het Kermerk voor NOM is een van de speerpunten van de Vereniging Stroomversnelling. Hiermee wil Stroomversnelling waarborgen dat de gebruiker en/of gebouweigenaar een betrouwbaar en beproefd product afneemt dat minimaal voldoet aan de basis NOM-uitgangspunten, daarnaast gezond en comfortabel te gebruiken is én waar bewoners tevreden over zijn. Renolution gaf vandaag inzicht in de opzet van het Keur en de planning voor de stapsgewijze ontwikkeling tot aan de finale oplevering eind 2016. Marc Calon, voorzitter van Aedes: “Als een bouwer NOM-Keur heeft, weet je zeker dat hij levert wat hij moet leveren.”

NOM-keur is dynamisch en afgestemd op EPV
Op kwaliteitsaspecten, prijs en bewonersbeoordeling scoren participanten punten die leiden tot een totaalbeeld. Die score en de daaraan gekoppelde ranking vindt doorlopend plaats en is zichtbaar voor de eindafnemers. Dat maakt het Keurmerk voor NOM dynamisch en daagt bovendien uit tot constante verbetering. De basiseisen van NOM-Keur zijn een-op-een afgestemd op de Energieprestatievergoeding en geven corporaties de zekerheid dat zij, als zij samenwerken met aanbieders met het Keur, de vergoeding kunnen innen. Het NOM-Keur betreft, naast de energieprestatie, ook kwaliteitskenmerken zoals comfort en gezondheid, het binnenmilieu, de kwaliteit van de instandhouding, gebruikersfeedback en de tevredenheid van bewoners.

Veel voordelen
Het NOM-Keur biedt woningeigenaren dus veel voordelen: een overzichtelijk aanbod van Nul op de Meterconcepten voor nieuwbouw- en verbouwwoningen, voorzien van een garantie op het ontwerp, de realisatie en de exploitatie waarbij continu aandacht is voor ontwikkeling en kwaliteitsverbetering, zodat de eindafnemer altijd verzekerd is van het beste, actuele marktaanbod. Belangrijke voordelen voor aanbieders en woningbouwcorporaties zijn: een sluitende businesscase en een hoge mate van bewonerstevredenheid. (bron artikel via De Stroomversnelling)

Benieuwd wat Renolution hierin voor uw project kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

> Lees hier het complete artikel van De Stroomversnelling
> Lees hier alles over NOM en over het Stroomversnelling NOM-Keur