Als eerste partij heeft Renolution het onlangs gelanceerde NOM keur 1.0 ontvangen van Stroomversnelling.  Algemeen directeur Jan Willem Sloof is hier erg blij mee. “We hebben nu bewijs dat ons concept theoretisch klopt.”

Door: Tim van Dorsten / duurzaamgebouwd.nl

NOM Keur

Het NOM Keur geeft woningeigenaren de zekerheid dat wie Nul-op-de-Meter (NOM) claimt ook NOM levert. Het zet een kwaliteitsstandaard neer die Stroomversnelling met NOM voor ogen heeft.

Met dit keurmerk kunnen we woningcorporaties bewijzen dat Renolution niet alleen in de theorie klopt, maar ook in de praktijk werkt

Bevestiging dat theorie klopt

Daarom beschouwt Sloof de toekenning van dit keurmerk als een bevestiging voor zijn Renolution-concept. “Met dit keurmerk kunnen we woningcorporaties bewijzen dat Renolution niet alleen in de theorie klopt, maar ook in de praktijk werkt.” Hij ontving dit keurmerk namelijk op basis van de bewijzen van 2 grondgebonden woningprojecten in het Brabantse Vlijmen (zie bovenstaande foto), die zijn bedrijf respectievelijk in december 2016 en in februari 2017 naar Nul-op-de-Meterniveau heeft gebracht.

Beschrijving van werking NOM

Sloof zorgde hierbij voor een uitgebreide beschrijving. “In ons dossier hebben we diverse zaken uitgelegd, waaronder:

  • Het soort installatie
  • Hoe halen we Nul-op-de-Meter?
  • Hoe ziet de schil eruit?
  • Hoe verwarmen we?

Dit hebben we in 2-voud ingediend bij de commissie, die bestond uit onder meer adviespartijen. Zij waren vooral onder de indruk van onze overzichtelijkheid.”

Prefab staalframeconstructie

Het Renolution-concept gaat uit van een prefab staalframebouw. Deze bouwmethode bestaat uit een lichte stalen constructie, waarop dak- en gevelelementen worden gemonteerd die in de fabriek zijn voorzien van passende kozijnen en beglazing. Jan Willem Sloof ontvangt komende woensdag 12 april om 17.10 uur het NOM Keur 1.0 van Stroomversnelling tijdens Building Holland.

Lees het volledige artikel op duurzaamgebouwd.nl of lees hier het artikel op stroomversnelling.nl